Alla inlägg den 29 augusti 2018

Av Magnus Häggblad - 29 augusti 2018 01:22

Piteå-Tidningen gjorde i slutet av Juli en utryckning till återvinningsstationen mitt emot Noliaområdet i centrala Piteå.

Man hade fått rapporter om att det, och jag citerar: -Fanns "massor med bajs" , vilket det också verkar ha funnits  när man besökte platsen.

Piteå-Tidningens gör nämligen en mycket noggrann inspektion av platsen och finner efter att ha finkammat området att:

"Mellan ett plank och containrarna med pappersförpackningar ligger mycket riktigt två högar av mänsklig avföring som samlat till sig mängder av flugor. Det stinker och bakom containrarna som vetter mot skogen finns också avföring som skulle kunna komma från en människa."

 
Partiell bild från Piteå-Tidningens artikel (ni slipper bajset).


Man finner också spår av annat på platsen:

"I överhuvudtaget är det väldigt skräpigt vid återvinningen med allt från möbler till husgeråd, sopsäckar med kläder, matrester, en madrass, krossat glas och en fläkt som någon lämnat"

I artikeln så funderar man på vem eller vilka som kan ligga bakom bajsandet och alla bildelar som ligger överallt, men man kommer inte fram till något:

"om det är ett återkommande problem får man prata med kommunen om vem det är som gör så här och om det finns något i närheten man kan härröra det till."

 

Ulf Isaksson, miljöinspektör vid Piteå kommun, kan dock inte se att problemet skulle vara kopplat till några som bor i närheten.

Det var lite från artikeln som tyvärr är plussad hos Piteå-Tidningen:
http://www.pt.se/nyheter/pitea/avforing-och-skrapigt-vid-atervinningsstationen-10928391.aspx

 

Men varför i den himmelska friden skriver jag ett blogginlägg om detta för?


-JO NÅGON HAR SKÄNDAT DEN FINA SD-AFFISCHEN som jag satt upp i närheten och burit och lagt den mitt i en stor hög med SKIT OCH SKRÄP mitt på platsen som nämns ovan.

 


Fy på er som gjort detta även om ni var snälla och inte hade sönder den.

 

Nu står den på sin plats igen dock efter ett litet äventyr. Och kolla så glad Åkesson blev sen han slapp ligga med nosen i avföring och skräp!

 

Synd att varken kommunen eller någon annan har någon aning om vem det är som bajsar på platsen.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards