Direktlänk till inlägg 18 mars 2016

Kommunfullmäktige Piteå 2016-03-14 – Om sossen själv får välja

Av Magnus Häggblad - 18 mars 2016 10:45


 
Nu har jag väntat några dagar, men ingen rapportering om Sverigedemokraterna Piteås senaste utspel i KF Piteå har kommit in i Piteå-Tidningen.

Lite rapportering har det förstås varit, nedanstående artikel från PT publicerades dagen efter KF. (Länk till PT här)

 

Enligt artikeln så yrkade Sverigedemokraterna återremiss. Vilket iofs stämmer. Men inget skäl anges i artikeln.

 


Sverigedemokraterna Piteå ser ett växande problem i Piteå Kommuns verksamhet. Nämligen att Piteå Kommun storsatsar på  utländska människor och flyktingmottagande. I kommunens styrdokument för det kommande åren så det fullkomligt strösslat med mångkulturella satsningar . För att söka hindra denna utveckling så höll Magnus Häggblad (SD) ett anförande under punkt  4, verksamhetsplanen för de kommander åren. Och sökte upplysa kommunfullmäktigeförsamlingen om att de skrivningar som kommunen höll på att anta inte speglar verkligheten. En stor asylmottagning påverkar ett samhälle negativt och inte positivt som de tycks tro.

Tyvärr så blev Sverigedemokraternas yrkande om återremiss nedröstad av S/V/MP.


Nåväl, i samma stund som yrkandet lämnats in till presidiet så mailade vi samma dokument till Piteå-Tidningen. Vi tänkte att PT kanske skulle tycka det var intressant och informativt att delge Piteåborna Sverigedemokraternas inställning till Piteås verksamhetsplan.


 

Återremissyrkandet ser ut så här:

 

(Robert Håkansson var också med, men hans namn syns inte.)

-Hade det inte varit en riktig godbit för Piteå-Tidningen att hänga ut Sverigedemokraterna Piteå och visa exakt vad det tycker? -Nej, inte i detta fall tydligen, vilket var tråkigt.

Vän av ordning undrar nu i detta läge vad det är i kommunens styrdokument som är så förbannat upprörande? -Kan Sverigedemokraterna möjligen överdriva?

Ta själva en titt i Kommunens riktlinjer för 2017-2019 och döm själva.

Så här ser dokumentet ut. ovanstående länk för dig till en PDF-fil.

 


Vi kan börja med ett koncernövergripande mål: 46.000 innevånare 2030. -Detta i tider av avfolkning och dysterhet, trots att vi lever i en populär kustkommun. -Hur har kommunen tänkt att lösa detta månne? -Kanske försöka få folk att skaffa fler barn genom att ge dem bättre ekonomiska förutsättningar? (Detta är rikspolitik, jag vet. -Så det går inte.)

 


Ja, det kommer man snart fram till, genom en påfrestning på kommunens ekonomi så ska flyktingmottagandet långsiktigt innebära förutsättningar för att nå befolkningsmålen.

 


Du minns väl själv när du gick och röstade 2014 hur socialdemokraterna HELA TIDEN talade om hur mycket invandring som man tänkte ta till Piteå. Här står precis som i sossarnas flygblad ”Piteå har behov av en ökad invandring”.

I övrigt så finns det lite omnämnanden av ”mångfald” i texten. I Piteå Kommuns värld så är mångfald allt som faller utanför normen. Dvs HBTQ, utlänningar av olika slag, handikappade osv. -Till största del så handlar det förstås om utlänningar.

 


Hur kan jag vet att det handlar om utlänningar? -Jo de mångfaldsnyckeltal de omnämner är till största del inriktat på dessa.

 


Fokus kommer i framtiden att ligga på att följsamt administrera rikspolitikernas vansinniga migrationspolitik.

 


Den här sista behöver nödvändigtvis inte vara negativ. Men som Sverigedemokerat så tycker jag att varje fall av särbehandling är av ondo. Den mest lämpade skall ha jobbet. Att du kommer från ett främmande land ska inte innebära några fördelar på arbetsmarknaden.

 

Slutord: Jag Magnus Häggblad kom in i Kommunfullmäktige efter valet 2014. VEP:en (verksamhetsplanen) är en återkommande handling som lämnas till kommunfullmäktige för beslut årligen. Sedan använder sig kommunens alla verksamheter av den som styrdokument. Oavsett vad du tycker inom kommunhusets väggar så är detta dokument din bibel.

I den första handling jag fick se så fanns antydningar till mångkulturella och invandrarpositiva satsningar, men inget som man kunde sätta fingret på. Kommunledningen flög under radarn, och formulerade sig så svagt som möjligt. Så fort jag tog till orda i KF och ifrågasatte eller kritiserade så dök de oss i halsen och var otroligt upprörda i kommunfullmäktige.

HU SÅ HEMSKA NI ÄR sa alla partier i kör. Dvs S/V/MP/M/KD/C/FP.

I dagsläget så är dokumentet i princip ett beställningsjobb för att det ska fungera tillsammans med riksnivåns sossars vansinniga politik och alla spärrar är lossade. Vår kritik har på samma sätt skruvats upp och vi anklagar sossarna för än det ena, än det andra i talarstolen. Men numera sjungs inte mångfaldens lov på samma sätt som för ett år sedan. Verkligheten gör sig nämligen påmind.

För dig som läst ända hit så vill jag säga: Piteå-Tidningen har alla möjligheter att skriva ett mycket intressant reportage om Sverigedemokraternas attacker på S/V/MP-juntan i Piteås kommunfullmäktige, för vi kämpar verkligen med näbbar och klor.

-Men bara en urvattnad liten bråkdel av det som sägs om kanske den viktigaste fråga som landet Sverige idag står inför hamnar i Piteå-Tidningen.

Anslut dig till en växande folkrörelse idag.

/Magnus Häggblad, Gruppledare SD Piteå

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Häggblad - 29 augusti 2018 01:22

Piteå-Tidningen gjorde i slutet av Juli en utryckning till återvinningsstationen mitt emot Noliaområdet i centrala Piteå.Man hade fått rapporter om att det, och jag citerar: -Fanns "massor med bajs" , vilket det också verkar ha funnits  när man besök...

Av Magnus Häggblad - 27 augusti 2018 23:29

Gjorde mig en morgontur för att kolla status på de SD-skyltar som jag satt upp runt Piteå med omnejd. Totalt sett  positivt överraskad då de flesta affischer faktiskt står kvar orörda. Tidigare "problemaffischer" står pall dag ut och dag in. Bland an...

Av Magnus Häggblad - 9 augusti 2018 01:04

Det är Noliamässetider i norr! Det är nu som Norr och Västerbottningarna går man ur huse för att besöka skandinaviens största besöksmässa när den växelvis hålles i Piteå och Umeå. På mässan finns allt från mjukkakor, husbilar, myndigheter, uppfinnare...

Av Magnus Häggblad - 6 september 2016 11:15

Kommunfullmäktige Piteå 2016-09-05 På första mötet efter sommaruppehållet så skulle en mängd frågor av olika dignitet behandlas. Men ganska snart efter en genomläsning av handlingarna så stod det klart för mig att fråga nummer 3. Bostadsförsörjning...

Av Magnus Häggblad - 23 mars 2016 11:00


Jag har dristat mig till att fritt tolka Piteås Socialdemokratis  planer för kommunen. Ingen märkvärdig djuplodande journalistik har använts. Jag har bara läst officiella handlingar och lyssnat på vad sossarna sagt i talarstolen i kommunfullmäktige. ...

Ovido - Quiz & Flashcards