Direktlänk till inlägg 2 november 2015

Gammelpartiernas skuld

Av Magnus Häggblad - 2 november 2015 10:15

Nedanstående är en replik på André Bengtssons debattartikel ”Sverige blöder på grund av allt hat

Nej André Bengtsson, du ska inte komma och pådyvla mig och Sverigedemokraterna ett ansvar för asylboendebränderna och den tragiska händelsen i Trollhättan där flera personer blev knivskurna och mördade. De oroligheter och våldsamheter vi ser i dagens Sverige samt den frustration som du ser på nätet är ett resultat av de sjukdomar som gammelpartierna har introducerat på samhällskroppen.

Det är sådana som du och dina gammelpartier, som verkat för att det lilla landet Sverige ska ta ansvar för precis allt elände och alla oroshärdar och orättvisor i hela världen som är boven i dramat.

Du och dina representanter har under en lång tid låtit en massiv, okontrollerad och planlös invandring skapa problem på samtliga samhällsområden, bland annat ökande antal utanförskapsområden och no-go zoner, ökande kriminalitet, skjutningar på öppen gata, handgranatkastning mot polis, hot mot brandkår och ambulanspersonal, tiggare i snart sagt varje gathörn i varje stad, åldringsrån, gruppvåldtäkter, bilbränder, skenande kostnader för försörjningsstöd i och runt våra storstäder samt dalande skolresultat, en försvarsmakt i spillror och en eftersatt infrastruktur för att nämna några.

Öppet kritiska åsikter mot landets nedmontering stigmatiseras så kraftigt av politiska motståndare och media att de flesta väljer att inte delta i samhällsdebatten. När samhällsdebatten väl förekommer så är den oftast oärlig och partisk.

Jag vill påstå att det är denna giftiga kombination som skapar frustrationen som gör att asylboenden brinner i Sverige idag. Min egen oro kanaliserar jag genom mitt engagemang i Sverigedemokraterna. Andra människor som känner sig trängda och kanske inte är så tålmodiga vidtar andra åtgärder. Till allas vår förfäran.

Men under hela det svenska systemförfallet så har du hållit tyst. När Sverige slog rekord i antal skolbränder så var du tyst. Men nu när du hittat ett samhällsproblem som du finner värt att kritisera så är det naturligtvis SD:s fel. Du anser att SD äger ansvaret för det som händer ute i samhället eftersom vi presenterat fri och öppen information till alla som vill ha den samt visar hur gammelpartierna prioriterar och använder skattepengar.

Det är i mitt tycke löjligt och simpelt att försöka vältra över ansvaret för dagens händelser på ett parti som i praktiken inte haft något inflytande över den den politik som fört landet till denna situation.

scapegoat

Du ifrågasätter också att SD använder sin röst i Piteå kommunfullmäktige till att informera om vilka utmaningar och problem vi har framför oss och vilka åtgärder kommunen bör vidta för att möta det som komma skall. Att under en budgetdebatt föra ut varnande signaler om samtiden är knappast klandervärt, det är snarast tjänstefel att låta bli.

Desto viktigare då inget annat parti i Piteå kommun eller Norrbottens läns landsting överhuvudtaget talar om att Sverige kan komma att stå inför stora ekonomiska och samhällstrukturella problem för att inte tala om total systemkollaps i närtid.

Som avlutning så vill jag göra klart att SD både på lokal och riksnivå tar avstånd från alla typer av hot och våld. Kriminell aktivitet kommer att resultera i omedelbar polisanmälan. Se detta som ett löfte.

I din text uttrycker du att alla ska beredas plats och få komma till sverige. Några meningar tidigare kritiserar du resursbrister inom psykvården. Förstår du verkligen inte sambandet mellan dessa två saker? Med sverigedemokratisk politik så skulle vi få råd med det senare på bekostnad av det förra. Politik handlar nämligen om prioriteringar.

Gällande debattutmaningen så är SD Piteå öppna för alla förslag.


Magnus Häggblad, Gruppledare SD Piteå

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Häggblad - 29 augusti 2018 01:22

Piteå-Tidningen gjorde i slutet av Juli en utryckning till återvinningsstationen mitt emot Noliaområdet i centrala Piteå.Man hade fått rapporter om att det, och jag citerar: -Fanns "massor med bajs" , vilket det också verkar ha funnits  när man besök...

Av Magnus Häggblad - 27 augusti 2018 23:29

Gjorde mig en morgontur för att kolla status på de SD-skyltar som jag satt upp runt Piteå med omnejd. Totalt sett  positivt överraskad då de flesta affischer faktiskt står kvar orörda. Tidigare "problemaffischer" står pall dag ut och dag in. Bland an...

Av Magnus Häggblad - 9 augusti 2018 01:04

Det är Noliamässetider i norr! Det är nu som Norr och Västerbottningarna går man ur huse för att besöka skandinaviens största besöksmässa när den växelvis hålles i Piteå och Umeå. På mässan finns allt från mjukkakor, husbilar, myndigheter, uppfinnare...

Av Magnus Häggblad - 6 september 2016 11:15

Kommunfullmäktige Piteå 2016-09-05 På första mötet efter sommaruppehållet så skulle en mängd frågor av olika dignitet behandlas. Men ganska snart efter en genomläsning av handlingarna så stod det klart för mig att fråga nummer 3. Bostadsförsörjning...

Av Magnus Häggblad - 23 mars 2016 11:00


Jag har dristat mig till att fritt tolka Piteås Socialdemokratis  planer för kommunen. Ingen märkvärdig djuplodande journalistik har använts. Jag har bara läst officiella handlingar och lyssnat på vad sossarna sagt i talarstolen i kommunfullmäktige. ...

Presentation


Magnus Häggblad, Kommunfullmäktigeledamot SD Piteå

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards