Direktlänk till inlägg 23 oktober 2014

Skriv upp datumet 14-10-20 i historieböckerna

Av Magnus Häggblad - 23 oktober 2014 00:33

2014-10-20 var nämligen dagen då Sverigedemokraterna tog sina två första mandat i Kommunfullmäktige i Piteå i besittning! Yay!


Mötet började redan klockan 13.00 på dagen. Folk började samlas runt 12.30-snåret och när klockan var slagen så skedde ett upprop utanför sammanträdeslokalen efterföljt av att folk gick in en och en och intog sina platser. Ödet ville att jag skulle ropas upp före Elin Håkansson som fick se sig snuvad på att inta första platsen för Sverigedemokraterna i Piteå.


    
  

-Eder skribent, Magnus Häggblad i egen hög person på sin första 'arbetsdag' görandes tummen upp.


Efter en liten stund så blir Elin uppropad och kommer och sätter sig jämte mig på våra sedan tidigare etiketterade platser. Vi sitter längst bak längst ut åt höger. -Härliga platser, det är precis som i skolan då man med fördel placerade sig längst bak för att slippa blir störd av de andra eleverna. (-Eller hur det nu var med den saken.)



 

Elin Håkansson på plats! (-Hon har en fraktur på båtbenet på vänsterhanden om ni undrar.)

Bortom Elin så sitter Sjukvårdspartiet och Miljöpartiet, nedanför tror jag det är Folkpartister och Kristdemokrater. Längst bort på andra sidan mittgången (Lokalen är uppbyggd som en kyrka) så sitter Vänsterpartiet och Sossarna. Det finns gott om sossar.


 

Här sitter vi och "jobbar".


Att sitta här till många av de andra partiernas förtret är väldigt stimulerande. Det är skönt att all den tid som SD Piteå har lagt på att föra ut sitt budskap har gett resultat! (Det finns nog skäl till att återkomma med ett blogginlägg gällande valarbetet någon gång framöver.)


Jag vill passa på att tacka alla Piteåbor som röstade på oss i valet. -Nu sitter vi här och kan föra fram SD-politik i en hel mandatperiod. -Om vi sköter oss så kommer vi att bli ännu fler 2018.


Denna blogg är ämnad att informera er väljare om vad vi pysslar med i fullmäktige. Dvs hur vi valt att rösta i olika frågor och motioner. Vad andra partier har för åsikter, hur andra partier röstar i olika frågor. Men inte bara det, vi kommer även att ta upp lokala medias rapportering om oss i SD Piteå. -Det är nämligen så att ibland så missförstår Piteå-Tidningen oss och våra göranden och låtanden och då är det bra att ha en kanal där vi kan redogöra för vår syn på saker och ting.


Slutligen så är ymnig information om vår verksamhet och vårt sätt att tänka och agera ett bra sätt för folk som sugna att engagera sig att faktiskt våga ta steget. Vi är faktiskt rätt så vettigt folk när allt kommer omkring.


Magnus Häggblad, Kommunfullmäktigeledamot SD Piteå


 
 
Ingen bild

Rose-Marie Nilsson

27 oktober 2014 02:52

Mycket bra jobbat partikamrater :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Häggblad - 29 augusti 2018 01:22

Piteå-Tidningen gjorde i slutet av Juli en utryckning till återvinningsstationen mitt emot Noliaområdet i centrala Piteå.Man hade fått rapporter om att det, och jag citerar: -Fanns "massor med bajs" , vilket det också verkar ha funnits  när man besök...

Av Magnus Häggblad - 27 augusti 2018 23:29

Gjorde mig en morgontur för att kolla status på de SD-skyltar som jag satt upp runt Piteå med omnejd. Totalt sett  positivt överraskad då de flesta affischer faktiskt står kvar orörda. Tidigare "problemaffischer" står pall dag ut och dag in. Bland an...

Av Magnus Häggblad - 9 augusti 2018 01:04

Det är Noliamässetider i norr! Det är nu som Norr och Västerbottningarna går man ur huse för att besöka skandinaviens största besöksmässa när den växelvis hålles i Piteå och Umeå. På mässan finns allt från mjukkakor, husbilar, myndigheter, uppfinnare...

Av Magnus Häggblad - 6 september 2016 11:15

Kommunfullmäktige Piteå 2016-09-05 På första mötet efter sommaruppehållet så skulle en mängd frågor av olika dignitet behandlas. Men ganska snart efter en genomläsning av handlingarna så stod det klart för mig att fråga nummer 3. Bostadsförsörjning...

Av Magnus Häggblad - 23 mars 2016 11:00


Jag har dristat mig till att fritt tolka Piteås Socialdemokratis  planer för kommunen. Ingen märkvärdig djuplodande journalistik har använts. Jag har bara läst officiella handlingar och lyssnat på vad sossarna sagt i talarstolen i kommunfullmäktige. ...

Ovido - Quiz & Flashcards