Direktlänk till inlägg 27 augusti 2018

Inventering av valaffischer

Av Magnus Häggblad - 27 augusti 2018 23:29

Gjorde mig en morgontur för att kolla status på de SD-skyltar som jag satt upp runt Piteå med omnejd. Totalt sett  positivt överraskad då de flesta affischer faktiskt står kvar orörda. Tidigare "problemaffischer" står pall dag ut och dag in. Bland annat den här just i infarten till Piteå på timmerleden i höjd med brand/polisstationen. Observera att det ligger lite skyltar runt omkring SD-skylten!

 

Jag kunde naturligtvist inte låta dessa ligga och skräpa utan tog tillfället i akt att ställa upp dem då jag var utrustad med skruvdragare/häftpistol/slägga/osv.

 

Sådär, två M-skyltar uppställda! -Men när jag ställde min skylt där så fanns inte M representerade på platsen, nu försöker de omringa stackars Jimmie!


Vid Piteå lasarett så hade ett visst slitage förekommit (Skulle tro att man fick jobba en stund då jag tapetklistrat affischen):

 

Men det var raskt åtgärdat:
 


Vid timmerleden östergående mot E4 så har nog vinden gjort sitt med SD-skylten, häftade lite och passade på att resa upp en moderatskylt som ramlat.
 

Tada!

 


Däremot så har vi sorgebarnet vattentornsrondellen i Öjebyn. Här får skyltarna ben och försvinner med jämna mellanrum. Totalt fem kompletta skyltar är borta varav fyra spårlöst och en återfanns mitt i rondellen som åter fick pryda sin plats. Moderaterna såg sin chans under SD:s frånvaro och återanvände de hål som jag med möda spettat ut åt mina en gång trenne skyltar.
 

Så här såg det ut för fyra dagar sedan:

 

Reservskylten fick hamna i Öjebyrondellen så länge så det åtminstone finns två där. Det blev rätt så nära M, men jag saknade järnspett och de hade som sagt utnyttjat ett av mina hål i backen.

 


Jag passade även på att ställa upp en nedriven sjukpartiskylt. (Se ovan för slutresultat.)  

Till Moderaterna: Skruva med längre skruv för bövelen, när jag skulle knacka ner era affishställningar med släggan så släppte era feldimensionerade fästelement och jag fick hämta skruv och skruvdragare. -Vem av er moderater är det egentligen som upphandlat skylttillverkningen? :)
 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magnus Häggblad - 29 augusti 2018 01:22

Piteå-Tidningen gjorde i slutet av Juli en utryckning till återvinningsstationen mitt emot Noliaområdet i centrala Piteå.Man hade fått rapporter om att det, och jag citerar: -Fanns "massor med bajs" , vilket det också verkar ha funnits  när man besök...

Av Magnus Häggblad - 9 augusti 2018 01:04

Det är Noliamässetider i norr! Det är nu som Norr och Västerbottningarna går man ur huse för att besöka skandinaviens största besöksmässa när den växelvis hålles i Piteå och Umeå. På mässan finns allt från mjukkakor, husbilar, myndigheter, uppfinnare...

Av Magnus Häggblad - 6 september 2016 11:15

Kommunfullmäktige Piteå 2016-09-05 På första mötet efter sommaruppehållet så skulle en mängd frågor av olika dignitet behandlas. Men ganska snart efter en genomläsning av handlingarna så stod det klart för mig att fråga nummer 3. Bostadsförsörjning...

Av Magnus Häggblad - 23 mars 2016 11:00


Jag har dristat mig till att fritt tolka Piteås Socialdemokratis  planer för kommunen. Ingen märkvärdig djuplodande journalistik har använts. Jag har bara läst officiella handlingar och lyssnat på vad sossarna sagt i talarstolen i kommunfullmäktige. ...

Av Magnus Häggblad - 18 mars 2016 10:45

    Nu har jag väntat några dagar, men ingen rapportering om Sverigedemokraterna Piteås senaste utspel i KF Piteå har kommit in i Piteå-Tidningen. Lite rapportering har det förstås varit, nedanstående artikel från PT publicerades dagen efter KF. ...

Ovido - Quiz & Flashcards